SCOOTERSERVICE ROTTERDAM
Verkoop van Brom & Snorscooters | Wij repareren alle merken

 
Electrische Scooters
Elektrisch rijden: goed voor het milieu en je portemonnee

Omdat een elektrische scooter in plaats van een verbrandingsmotor en benzinetank, een elektromotor in het achterwiel heeft, met een oplaadbare accu, heeft de scooter essentiële voordelen voor het milieu en de omgeving. Zo is er geen uitstoot van CO2 en ander schadelijk fijnstof. Bovendien is het rijden met een elektrische scooter geluidloos, dus je veroorzaakt ook geen lawaai en overlast.

Deze voordelen zijn vooral in een stad(centrum) erg interessant. Geen wonder dat steeds meer gemeenten en provincies de aankoop van een elektrisch voertuig, zoals een elektrische scooter, aantrekkelijker willen maken met behulp van een aanschafsubsidie.

Daarnaast is met een elektrische scooter rijden ook voordeliger dan met een benzine scooter. De elektrische scooter kent geen startproblemen en je kunt je motor makkelijk thuis opladen. Ieder 220 Volt stopcontact volstaat om je elektrische scooter weer volledig ‘bij te tanken’. Een tankbeurt neemt, afhankelijk van het model, zo’n 4 tot 7 uur in beslag, maar kost je slechts 0,50 euro per oplaadbeurt. Daar kan een gewone tankbeurt, zeker met de hoge benzine- en dieselprijzen van tegenwoordig, niet tegenop!

Ook het onderhoud van een elektrische scooter valt qua kostprijs reuze mee